COVID-19 OHJEISTUS

Päivitetty 23.11.2020

Turun Riennon Voimistelu ry seuraa koronavirusepidemiatilanteen kehittymistä sekä viranomaisten suosituksia ja määräyksiä jatkuvasti. Viestimme uusista päätöksistä ja linjauksista tarvittaessa.

Olemme tehostaneet toimitilojen siivouksia ja vaadimme kaikilta käyttäjiltä korona-ohjeiden noudattamista koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja turvallisen harjoitusympäristön takaamiseksi. Kaikessa harjoittelussa otetaan huomioon hygienia ja koronaviruksen leviämisen ehkäisy.

Kiitos hyvästä, vastuullisesta työstä epidemian aikana – jatketaan samaan malliin.

Liikuntapaikkojen käytössä ja seuratoiminnassa on tärkeää osoittaa huolellisuutta ja noudattaa kaikkia terveysturvallisuusohjeita ja suosituksia.

• Jokainen seuramme jäsen osallistuu harjoitteluihin omalla vastuullaan.
  • Tule tunneillemme vain täysin terveenä. Pysy kotona, jos sinulla on pieniäkin sairastumiseen viittaavia oireita.
  • Kouluikäiset ja yli 15 vuotiaat jäsenet: suosittelemme kasvomaskien käyttöä sisäliikuntatiloissa muun kuin urheilusuorituksen aikana, eli esimerkiksi harjoituksiin saavuttaessa, vaatteita vaihdettaessa tai odotettaessa omaa vuoroa.
  • Suosittelemme kaikille sisäliikuntatiloissa (koulut ja TRV:n kerho) liikkuville kasvomaskin käyttöä. Tämä koskee siis myös treeneihin saattamaan/hakemaan tulleita, esim. huoltajat ja yli 15 vuotiaat sisarukset.
  • Velvoitamme, että seuramme valmentajat käyttävät kasvomaskia ohjatessaan tunteja sekä yleisesti sisäliikuntatiloissa.
  • Mikäli saat Koronavilkusta altistumisilmoituksen, noudata terveydenhuollon ohjeistusta.
  • Vältä ylimääräistä oleskelua TRV:n kerholla ja kouluilla. Toivomme, että huoltajat odottaisivat mahdollisuuksien mukaan harjoituspaikan ulkopuolella harjoitusten päättymistä.
  • Saavu harjoituksiin valmiiksi treenivaatteisiin pukeutuneena.
  • Pidä mahdollisuuksien mukaan 1-2m turvaväliä, harjoituksissa, pukuhuoneissa ja peseytyessäsi.
  • Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta. Pese kädet ennen ja jälkeen harjoituksen. Tiloissamme on myös käsidesiä saatavilla.
  • Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan. Heitä nenäliina suoraan roskiin, ja pese tai desinfioi kätesi heti sen jälkeen.
  • Täytä juomapullosi jo kotona. Juomapullo on vain omaan käyttöösi, ethän lainaa juomapulloasi toisille.
  • Jos mahdollista, tuo ohjaajan ohjeistuksen mukaan oma väline kotoa tunnille (esim. kahvakuula). Yhteiset välineet desinfioidaan jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle.

Yhdessä yhteisiä ohjeistuksia noudattaen pystymme tarjoamaan itsellemme ja jäsenillemme turvallisen tavan nauttia liikunnan riemusta.

Mikäli kuitenkin seuramme toimintaan liittyen todetaan koronavirustapauksia, on tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu tartuntatautiviranomaisilla.

Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että tartunnan saanut jäsen tai jäsenen huoltajat olisivat yhteydessä seuraan tartunnan tultua ilmi.