COVID-19 OHJEISTUS

Tänä syksynä on tärkeää pitää huolta hyvästä hygieniasta ja noudattaa näitä yhteisiä ohjeistuksia, jotta voimme jokainen luoda itsellemme ja muille seuramme jäsenille turvallisen tavan harrastaa, liikkua ja nauttia liikunnan riemusta!

Noudatathan yhteisiä ohjeistuksia seuramme toimintaan liittyen:

• Tulethan seuramme tunnille ainoastaan täysin terveenä. Huomioi lievätkin oireet.
  • Pidä huolta hyvästä hygieniasta. Pese käsiä perusteellisesti ja usein, älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan.
  • Varaa riittävästi aikaa tunneille saapumiseen. Pyrimme tilakohtaisesti järjestämään pukuhuonekäytännöt mahdollisimman turvallisiksi.  Yhtäaikaista oleskelua pukuhuoneissa ja käytävillä pyritään rajoittamaan ja tämä voi aiheuttaa jonottamista. Jos mahdollista, saavu tunneille valmiiksi treenivaatteissa vain hieman ennen tunnin alkua.
  • Pidä mahdollisuuksien mukaan turvaväliä, myös pukuhuoneissa ja peseytyessäsi.
  • Vältämme turhia lähikontakteja seuramme tiloissa, eli vältäthän mm. kättelyä ja halailua ystäviä nähdessäsi.
  • Muistathan täyttää juomapullosi jo kotona. Juomapullo on vain omaan käyttöön, ethän lainaa juomapulloasi toisille.
  • Jos mahdollista, tuo ohjaajan ohjeistuksen mukaan oma väline kotoa tunnille (esim. kahvakuula). Yhteiset välineet desinfioidaan jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle.
  • Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.

Yhdessä yhteisiä ohjeistuksia noudattaen pystymme tarjoamaan itsellemme ja muilla jäsenillemme turvallisen tavan nauttia taas harrastusten ja liikunnan riemusta.

Mikäli kuitenkin seuramme toimintaan liittyen todetaan koronavirustapauksia, on tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että tartunnan saanut jäsen tai jäsenen huoltajat olisivat yhteydessä seuraan tartunnan tultua ilmi.