JOUKKUEVOIMISTELU

Satujumppa

Satujumpassa tärkeintä on yhdessä liikkuminen leikinomaisesti: leikimme liikuntaleikkejä, seikkailemme temppuradalla, kokeilemme välineitä. Ryhmän kiinnostuneisuuden mukaan tutustumme myös voimistelun alkeisiin. Lukukauden lopuksi esiinnymme kevät- ja syysnäytöksissä.

Ryhmässä harjoitellaan perusvoimistelua leikin ja hauskojen harjoitteiden avulla sekä opitaan liikkeiden koordinaatiota ja liikkumista musiikin kanssa. Tunnilla hyödynnetään Voimisteluliiton Voimistelukoulumateriaaleja ja ohjaajina toimivat Voimisteluliiton kouluttamat ohjaajat.

Ohjaajana toimii Heidi K. ja Vilma

Lisätiedustelut trvoimistelu@gmail.com

Jumppakoulu (Adella)

Svoli Jumppakoulu on lapsilähtöisen liikunnan toimintamalli, jossa jokaisella lapsella on tasavertainen mahdollisuus osallistua, harrastaa ja kilpailla. Jumppakoulussa lapsi tutustuu kaikkien voimistelulajien pohjaan, eli perusvoimistelutaitoihin, erilaisten välineiden, musiikin, leikkien ja pelailujen lomassa. Tunneilla lapsi oppii myös sosiaalisia taitoja touhutessaan muiden lasten sekä ohjaajan kanssa. Motoriikkaa ja kasvatusta tukevaa liikuntaa.

Adella-joukkue esiintyy muunmuassa Voimisteluliiton Stara-tapahtumissa.

Ohjaajana toimii Heidi M.

Lisätiedustelut trvoimistelu@gmail.com

Joukkuevoimistelu (Aada, Aida)

Joukkuevoimistelu on huippu-urheilua, joka on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta kansainväliseksi kilpalajiksi. Kansainvälinen joukkuevoimisteluliitto IGFAGG järjestää vuosittain lajin MM- ja World Cup-kilpailut. Suomessa kilpaillaan ikäsarjoittain keväisin vapaaohjelmilla ja syksyisin välineohjelmilla.

Voimisteluohjelmat koostuvat monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä ja hypyistä. Ohjelmat ovat taiteellisia ja urheilullisia kokonaisuuksia, joten voimistelijoilta edellytetään ilmaisullisuutta, liikkuvuutta, notkeutta, nopeutta, kestävyyttä, voimaa ja koordinaatiokykyä.  Musiikin ilmentäminen vaatii rytmitajua ja hyvää vartalon hallintaa, jotta suorituksessa onnistuvat hienosti dynamiikan ja tempon vaihtelut.

Laji vaatii voimistelijoilta kokonaisliikunnallisten lajitaitojen lisäksi fyysisiä ominaisuuksia, hyvää koordinaatiota ja rytmitajua. Joukkuevoimistelulle on myös tunnusomaista ilmaisullisuus ja joukkueen suorituksen yhtenäisyys ja yhtäaikaisuus.