Joukkuevoimistelu

Turun Riennon Voimistelulla on pitkät perinteet joukkuevoimistelussa. Seuramme tarjoaa eri ikäisille voimistelijalle mahdollisuuden harrastaa ja edetä voimistelijan polulla. Pyrimme perustamaan vuosittain uuden alkeisvalmennusryhmän tai joukkueen uusista voimistelijoista.

Tiedustelut: trvoimistelu@gmail.com

Satujumppa

Satujumpassa tärkeintä on yhdessä liikkuminen leikinomaisesti: leikimme liikuntaleikkejä, seikkailemme temppuradalla, kokeilemme välineitä. Ryhmän kiinnostuneisuuden mukaan tutustumme myös voimistelun alkeisiin. Lukukauden lopuksi esiinnymme kevät- ja syysnäytöksissä.

Ryhmässä harjoitellaan perusvoimistelua leikin ja hauskojen harjoitteiden avulla sekä opitaan liikkeiden koordinaatiota ja liikkumista musiikin kanssa. Tunnilla hyödynnetään Voimisteluliiton Voimistelukoulumateriaaleja ja ohjaajina toimivat Voimisteluliiton kouluttamat ohjaajat.

Jumppakoulu

Svoli Jumppakoulu on lapsilähtöisen liikunnan toimintamalli, jossa jokaisella lapsella on tasavertainen mahdollisuus osallistua, harrastaa ja kilpailla. Jumppakoulussa lapsi tutustuu kaikkien voimistelulajien pohjaan, eli perusvoimistelutaitoihin, erilaisten välineiden, musiikin lomassa. Tunneilla lapsi oppii myös sosiaalisia taitoja treenatessaan joukkuekavereiden sekä ohjaajien kanssa. Motoriikkaa ja kasvatusta tukevaa liikuntaa.

Jumppakoulusta joukkueet etenevät joukkuevoimistelun kilpasarjaan 10-12 vuotiaina tai 12 vuotiaina Stara -sarjan päätyttyä .

Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu on taitolaji, jossa musiikki ja taidokkaat voimisteluliikkeet, kuten notkeat tasapainot, ketterät akrobatialiikkeet, korkeat hypyt ja sulavat vartalonliikkeet yhdistyvät esteettiseksi kokonaisuudeksi. Voimistelijoilta laji vaatii monipuolisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta, nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Lisäksi tärkeitä taitoja ovat rytmitaju ja koordinaatiokyky.

Lajissa kilpaillaan voimisteluohjelmalla, jonka harjoittelu on keskeisessä osassa harjoittelua. Parhaimmillaan joukkuevoimisteluohjelma tuottaa katsojalle elämyksen.

Harrastus opettaa urheilulliseen elämäntapaan ja antaa hyvät valmiudet myös urheilu-uran jälkeiseen elämään. Hyvien liikuntatottumuksien lisäksi laji antaa parhaimmillaan ikimuistoisi hetkiä ja elinikäisiä ystävyyssuhteita.