Sosiaalisen median ohjeet voimistelijoille ja vanhemmille

Facebook, Whatsapp, Twitter, Instagram, YouTube ja Snapchat ovat vain muutama niistä sosiaalisen median kanavista, joissa ihmiset jakavat arkisia kuulumisiaan päivästään. Omissa somepäivityksissä kannattaa aina käyttää harkintaa ja pitää mielessä, että usein sosiaalisessa mediassa edustaa myös seuraa.

Alla muutama ohje hyvän some -käyttäytymisen varmistamiseksi:

1. Pyri ylläpitämään seuramme positiivista, iloista ja energistä imagoa myös päivityksissäsi. Muista, että edustat seuraa myös vapaa-ajallasi. Haluamme nähdä paljon kivoja ja iloisia päivityksiä seuramme voimisteluarjesta! Muista käyttää päivityksissäsi #trvoimistelu hashtagia!
  2. Älä arvostele seuraa, voimistelukavereita, muita seuroja, tuomareita äläkä seuratoimijoita netissä.
  3. Älä jaa seuran sisäistä luottamuksellista tietoa.
  4. Muista kauniit käytöstavat myös netissä, ota muut huomioon äläkä puhu pahaa kenestäkään, valehtele tai ota osaa muiden kiusaamiseen.
  5. Mieti minkälaisia kuvia jaat. Muista, että kuvistasi saatetaan ottaa kuvankaappauksia. Kysy kaveriltasi lupa, jos julkaiset heistä kuvan.
  6. Jos näet kiusaamista, kerro siitä heti vanhemmalle tai seuran toimihenkilölle.
  7. Kunnioita tekijänoikeuksia netin kuvien ja muun materiaalin suhteen. Muista, että laittomasti kopioiminen ja väärän tiedon levittäminen toisista ihmisistä on rikos.
  8. Arvosta erilaisuutta. Kaikki ovat saman arvoisia.
  9. Muista hyvän maun rajat. Pohdi tarkkaan jaatko tietoa vaikkapa alkoholin käytöstä tai sukupuolisuhteisiin liittyviä asioita.
  10. Muista, että sosiaaliset mediat ovat oikein käytettynä kaikkien hyvinvointia edistäviä, ei pahaa mieltä eikä harmistusta aiheuttavia!

#trvoimistelu

#meolemmeTRV