Tietoa valmentajille

Turun Riennon Voimistelu tukee valmentajien ja ohjaajien kouluttautumista 100 eurolla vuodessa Suomen Voimisteluliiton koulutuksiin. Valmennustehtävissä toimivilta odotetaan lajin tietotaitoa ja jatkuvaa kehittämistä. Uudet valmentajat ja ohjaajat pyritään samaan mahdollissimman nopeasti Voimisteluliiton koulutuspolulle.

TRV:n hallitus järjestää kauden aikana 1-3 ohjaajapalaveria, joihin odotetaan kaikkien ohjaajien osallistuvan. Jos et pääse osallistumaan yhteiseen palaveriin, otathan ajoissa yhteyttä seuran hallitukseen.

• Onko sinulla mahtava idea valmentajien ja ohjaajien virkistyspäivään, haluatko mukaan järjestämään tapahtumia/kilpailuja tai oletko keksinyt uuden tavan esimerkiksi markkinoida seuraa? Jaa ideasi ja tehdään ideoista totta!
  • TRV:n muut valmentajat auttavat mielellään sinua askarruttavissa asioissa - käy vierailemassa vaikka toisella tunnilla ja hanki sieltä vinkkejä! Tai pyydä toinen valmentaja vierailemaan tunnillasi ja antamaan palautetta! Käytä Oppimispassia apunasi (löytyy sivun alareunasta)
  • Muista, olet oikeutettu osallistumaan seuran ryhmäliikuntatunneille ilmaiseksi.

VOIMISTELULIITON KOULUTUKSET

Taso I

Ohjaajan ja valmentajan koulutuksen ensimmäinen taso sisältää Jumppakoulu -koulutuskokonaisuuden, fyysisen valmennuksen peruskoulutuksen, lajitaidon peruskoulutuksen sekä suunnittelun ja seurannan peruskoulutuksen.

Taso II

Voimisteluvalmentajan toisen tason koulutuksessa syvennetään taitoja oman lajin näkökulmasta. II-tason koulutus sisältää lähijakso-opetusta urheiluopistoilla sekä omatoimisia tehtäviä kotisaleilla.

Taso III

Lajitutkinto on Voimisteluliiton koulutusten korkein taso. Intensiivisten lähijaksojen lisäksi kouluttautuminen jatkuu vuoden ajan myös kotisalilla, jossa tehdään omien valmennttavien kanssa tehtäviä, jotka puretaan lähijaksoilla. Lajitutkinnon jälkeen valmentaja on perehtynyt monipuolisesti valmennuksen eri osa-alueisiin lajinsa näkökulmasta ja osaa luoda ja hyödyntää erilaisia seurannan välineitä valmennuksensa tueksi.

Oppimispassi - arvioi omaa tekemistäsi

Kysy rohkeasti muilta valmentajilta ja ohjaajilta palautetta jotta voit kehittyä valmentajana! Taso I -valmentajan tulee olla suorittanut Oppimispassin.

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Puhtaasti paras on verkkokoulutus, jonka avulla urheilijat ja heidän tukihenkilönsä voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu antidopingsäännöstöihin.

Lajiliitot ja oppilaitokset

Lajiliitot ja oppilaitokset pystyvät käyttämään verkkokoulutusta itsenäisesti omissa urheilija- ja valmentajakoulutuksissaan. Se tukee ja täydentää jo olemassa olevia koulutusmalleja eikä ole tarkoitettu korvaamaan perinteisiä koulutustapoja. Verkkokoulutuksen avulla pystytään esimerkiksi varmistamaan kisoihin lähtevän joukkueen tietämys antidopingasioista tai sitä voidaan käyttää osana valmentajakoulutusta. Lajiliitto voi pyytää SUEKilta listan kaikista oman lajinsa koulutuksen suorittaneista urheilijoista tai valmentajista.

Urheilijat voivat esimerkiksi ottaa kuvan suoritetusta diplomista ja jakaa kuvan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #puhtaastiparas.

teksti: https://www.suek.fi/puhtaasti-paras-verkkokoulutus