RYHMÄLIIKUNTA

AAMUJUMPPA

Varttuneemmille naisille ja miehille tarkoitettu liikuntaryhmä. Helpolla alkuverryttelyaskelluksella mukaansatempaava johdattelu päivään10-15min. Liikkuen lihaskestävyyttä, lujuutta luustoon, tasapainoa taiteillen, koordinaatioita kokeillen koko keho töihin n. 30min. Pehmeissä tunnelmissa loppuvenyttelyllä hyvää oloa päivään n.10-15min.

Vaativuustaso helppo


ACTIVE OUTDOORS uutuuskurssi!

Sauvakävely- ja ulkoliikuntaryhmässä tutustutaan kävelysauvoihin monipuolisena liikuntavälineenä ja yhdistää lenkkeihin lihaskuntoharjoitteita ulkoliikuntapaikalla ja esimerkiksi rappusissa. Sauvakävely on monipuolinen liikuntamuoto, jossa käsien käytöllä tehostetaan tavallista kävelyä huomattavasti. Syke saadaan kohoamaan vaihtelevassa maastossa, pienillä spurteilla tai ylämäkikävelyllä. Vauhti ja tempo harjoitteissa on vapaasti jokaisen säädeltävissä. Ryhmän mukana pääsee harjoittelemaan tehokasta ja oikeaoppista käsien käyttöä, saa vinkkejä oikean mittaisten sauvojen hankintaan ja ennen kaikkea liikkumaan innostavassa sekä kannustavassa ryhmässä raittiissa ulkoilmassa.

Tapaamispaikka Martin koulun piha.

Vaativuustaso helppo/keskitaso


AIKUISBALETTI kurssi

Baletti on hyvä keino parantaa kehon ryhtiä, venyvyyttä ja voimaa, ja sopii erinomaisesti aikuisille treenimuodoksi. Tunnilla teemme helppoja ja tehokkaita liikkeitä kehon voimistamiseksi ja nautimme kauniista musiikista ja tanssimisesta. Pääpaino tunnilla on tanssin ilon ja kehonhallinnan vahvistamisessa.

Vaativuustaso helppo


DANCE & FIT uutuuskurssi!

Tällä tunnilla hikoillaan tanssin parissa. Kurssi on 10 kerran kurssi, jossa vaihdellaan tanssityylejä hiphopista bollywoodiin lattareita unohtamatta. Kurssin ideana on liikkua tanssillisesti lihaskuntoa unohtamatta. Kurssi sopii kaikille tanssitaustasta riippumatta!

Vaativuustaso helppo


KUNTOJUMPPA, eläkeläiset

Eläkeläisille ja varttuneimmille naisille tarkoitettu terveysliikuntaryhmä. Helppoa ja rauhallista perusliikuntaa askeltaen ja lihaskuntoa kohottaen. Voimaa vuosiin ja tasapainoa jokapäiväiseen elämään peruskuntoa ylläpitäen kohderyhmän tarpeet huomioiden. Tunti koostuu alkuverryttelystä 10min, lihaskunto-osuus 30min ja loppuvenyttelyt n. 10min.

Vaativuustaso helppo


KUNTOJUMPPA

Kaikenikäisille suunnattua terveysliikuntaa, peruskuntojumppaa ja kuntopiiriharjoittelua. Tunti koostuu alkulämmittelystä n. 15-20min, joka sisältää helppoja askelsarjoja, monipuolisesta ja tehokkaasta lihaskunto-osuudesta 30min ja loppuverryttelystä sekä palauttavista venytyksistä n. 10min. Tunnilla koet onnistumisen elämyksiä, liikkeitä toistetaan riittävästi, kuormitusta lisätään asteittain. Sopii aloittelijoille.

Vaativuustaso keskitaso


KUNTOPIIRI

Tunti sisältää lyhyen ja helpon alkulämmittelyn,  yleensä kaksi kierto-osuutta ja loppuvenyttelyt. Kierto-osuudessa käydään päälihasryhmät läpi hyödyntäen irtopainoja sekä vartalon omaa painoa. Tunnin tehon voit itse määritellä, sopii kaikille kunnon kohotuksesta kiinnostuneille miehille ja naisille. Hikitakuu.

Vaativuustaso helppo


KAHVAKUULA

Kahvakuulalla harjoittelu sopii sekä naisille että miehille, eikä sen aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kahvakuulan avulla voi lisätä voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja tasapainoa. TRV:n kahvakuula tunnin vaativuustaso on keskitasoa, mutta tunneilla keskitytään lajiin tutustumiseen ja perusliikkeiden opetteluun.

Ota oma kuula mukaan, tai nouda lainakuula kerholtamme 15min ennen tunnin alkua. Tunnit pidetään Kupittaan puistossa sään salliessa.

Vaativuustaso keskitaso


VENYTTELY JA LIHASHUOLTO

Venyttely ja lihashuolto sisältää vaihtelevasti pitkiä tai dynaamisia venytyksiä, jolloin tahti on hieman reippaampi. Syvävenyttelytunnit ovat tempoltaan tietenkin hieman rauhallisempia. Usein käydään läpi tasaisesti koko kroppa mutta joskus keskitymme erityisesti esimerkiksi selkään tai niskahartiaseutuun.

Vaativuustaso helppo


 

kuva: Jari Mönkkönen
kuva: Nordic Walking Latvia via Visualhunt(.)com / CC BY
kuva: Jari Mönkkönen