Jumppapäivä 19.5.2018

Lauantaina 19. toukokuuta Kupittaan koulun (Syreenikuja 1, 20720 Turku) yläsali täyttyy energiasta ja iloisesta meiningistä! Turun Riennon Voimistelu järjestää kaikenikäisille suunnatun ilmaisen Jumppapäivän Riennon mahtavien ja ammattitaitoisten ohjaajien kanssa! Tuntien välissä tauoilla nähdään seuran eri ikäisten voimistelujoukkueiden esityksiä.

JUMPPAPÄIVÄN OHJAAJAT:

EMMI-JUULIA

Emmi-Juulia Hirviniemi on nuori fysioterapeuttiopiskelija, jolla on vankka kilpaurheilutausta kestävyyslajeissa, kuten hiihdossa, juoksussa ja soudussa ja liikunnallinen elämäntyyli. Ohjauskokemusta on kertynyt opintojen ohella niin ryhmissä kuin yksilöohjattavien parissa. Turun Riennon toiminnassa hän on ollut syksystä 2017 lähtien. Ohjausfilosofia perustuu yksilön huomioimiseen ja toiminnassa on fysioterapeuttinen ote. Liikunnan tulee olla motivoivaa ja liikkujan itsensä näköistä. Jokaisella tulee olla mahdollisuus liikkua ja nauttia siitä omalla tasollaan, omien resurssien mukaan. Tästä syystä liikuntaryhmiä on eri tasoisille liikkujille. Emmi-Juulian tunneilla nauruhermot herkistyvät, onnistumisia sekä kehitystä tapahtuu kaikille jumppareille ja sykekin kohoaa vähintään hyvän yhteishengen ansiosta.

MARIKA L.

Turun Riennon Voimistelun pitkän linjan aikuisliikuntaryhmien ohjaaja, Marikalla on yli 25 vuoden kokemus monipuolisista liikuntatunneista! Tällä hetkellä hän pitää TRV:llä kahvakuula ja kuntojumppa -tunteja kaikenikäisille aikuisille muun muassa juuri Puropellon koululla ja TRV:n kerholla Uudenmaankadulla. Suomen Voimisteluliiton koulutukset ja ideapäivien lisäksi Marikan oma opettajakoulutus on antanut hyvät eväät liikunnan ohjaamiseen. Marikan tunneilla hiki virtaa ja nauru raikaa!

AIKATAULU

klo 11.00–11.30 Kuntojumppa

klo 11.30–12.00 Kehon ja mielen huoltamo

klo 12.15–12.45 Kahvakuula*

klo 13.00–13.30 Lihaskunto

klo 13.45–14.15 Kehon ja mielen huoltamo

klo 14.30–15.00 Active Outdoors

 

HUOM! Kahvakuulia on rajallinen määrä, joten varaa varmuuden vuoksi oma kahvakuula mukaan!

 

TUNTIKUVAUKSET

KUNTOJUMPPA 
Kaikenikäisille sopiva peruskuntojumppa -tunti! Tunti alkaa reippailla mutta helpoilla askelsarjoilla, jonka jälkeen edetään monipuoliseen ja tehokkaaseen lihaskunto-osuuteen. Jumppa päätetään loppuverryttelyyn sekä palauttaviin venytyksiin. Tunnilla koet onnistumisen elämyksiä ja hauskaa yhdessäoloa!

KEHON JA MIELEN HUOLTAMO
Kehonhuolto -tunnin tarkoituksena on saada sinut oppimaan kuuntelemaan omaa kehoasi ja erilaisten liikkuvuusharjoitteden kautta vahvistamaan ja virkistämään sitä. Lyhyitä hengitys-, kehontuntemus- ja rentoutumisharjoitteita. Tunnilla käytetään monipuolisesti erilaisia liikuntavälineitä, esimerkiksi jumppakeppejä, kuminauhoja, rullia ja palloja. Matalan kynnyksen tunti!

KAHVAKUULA 
Kahvakuulatunnilla treenaat yhden lihaksen sijasta useaa lihasryhmää kerralla! Tunti koostuu lämmittelystä, tekniikkaharjoitteista ja liikepattereista. Treeni ei sisällä askelsarjoja tai koreografiaa, mutta on silti tehokas! HUOM! Kahvakuulia on rajallinen määrä, joten varaa oma kahvakuula mukaan.

LIHASKUNTO
Tunnilla kehitetään lihasvoiman eri osa-alueita, lähinnä oman kehon painolla. Mukana on yksinkertaisia ja turvallisia välineitä, kuten kuminauhoja, hyppynaruja, kahvakuulia ja köysiä sekä renkaita. Tunti toteutetaan osittain kuntopiirinä mutta sisältää kuitenkin paljon tekemistä yksin ja erikseen.

ACTIVE OUTDOORS
Sauvakävely- ja ulkoliikuntatunnilla tutustutaan kävelysauvoihin monipuolisena liikuntavälineenä, intervallityyppiseen harjoitteluun, loikkaharjoitteisiin sekä monipuoliseen maastojen hyödyntämiseen. Lisäksi tuntiin sisältyy lyhyt lihashuolto-osuus, joka toteutetaan sauvoja käyttäen ja on siten helppo yhdistää omiin lenkkeihin. Vauhti ja tempo harjoitteissa on vapaasti jokaisen säädeltävissä.