Sitoutuminen

Voimistelu vaatii sitoutumista sekä voimistelijoilta, että voimistelijoiden perheiltä. Sitoutumista vaaditaan harjoituksissa käymiseen, kilpailu- ja STARA-tapahtumiin osallistumiseen.

Tavoitteet

Jokainen joukkue määrittelee voimistelijoiden ja valmentajien kesken omat tavoitteensa tulevalle kaudelle. Nämä voivat olla yksittäisiä liikkeitä tai kilpailumenestyksellisiä tavoitteita, ja ne vaativat sitoutumista voimistelijoilta sekä heidän vanhemmiltaan.

Treenipoissaolot

Voimistelu on joukkuelaji, jossa jokainen jäsen on yhtä tärkeä ja merkittävä osa joukkuetta. Tämän vuoksi voimistelijan poissaolo harjoituksista vaikeuttaa muun joukkueen harjoittelua ja ryhmäytymistä. Sen takia onkin tärkeää, että voimistelijoiden poissaolot pysyisivät minimissä ja kaikista tiedossa olevista poissaoloista ilmoitettaisiin valmentajille mahdollisimman ajoissa. Etukäteen tiedossa olevat poissaolot johtuen esimerkiksi lomamatkoista yms. tulisi ilmoittaa heti uuden kauden alussa, jotta joukkueen valmentajat voivat ottaa poissaolot huomioon kauden suunnittelussa.

Sitoutuminen kauteen

Voimistelijoiden oletetaan jatkavan aina seuraavalle kaudelle samassa joukkueessa. Mahdolliset uudet joukkuejaot tehdään kausien päätteeksi ja muun muassa tämän takia on erittäin tärkeää, että lopetusajatukset tulevat valmentajan tietoon ajoissa ennen edellisen kauden loppua.

Kun uusi kausi alkaa ja voimistelija on aloittanut uuden kauden joukkueessa, sitoutuu voimistelija lähtökohtaisesti koko tulevaan kauteen ja siitä aiheutuviin kustannuksiin.