Tietoa valmentajille

Turun Riennon Voimistelu tukee valmentajien ja ohjaajien kouluttautumista 100 eurolla vuodessa Suomen Voimisteluliiton koulutuksiin. Valmennustehtävissä toimivilta odotetaan lajin tietotaitoa ja jatkuvaa kehittämistä. Uudet valmentajat ja ohjaajat pyritään samaan mahdollissimman nopeasti Voimisteluliiton koulutuspolulle.

TRV:n hallitus järjestää kauden aikana 1-3 ohjaajapalaveria, joihin odotetaan kaikkien ohjaajien osallistuvan. Jos et pääse osallistumaan yhteiseen palaveriin, otathan ajoissa yhteyttä seuran hallitukseen.

• Onko sinulla mahtava idea valmentajien ja ohjaajien virkistyspäivään, haluatko mukaan järjestämään tapahtumia/kilpailuja tai oletko keksinyt uuden tavan esimerkiksi markkinoida seuraa? Jaa ideasi ja tehdään ideoista totta!
  • TRV:n muut valmentajat auttavat mielellään sinua askarruttavissa asioissa - käy vierailemassa vaikka toisella tunnilla ja hanki sieltä vinkkejä! Tai pyydä toinen valmentaja vierailemaan tunnillasi ja antamaan palautetta! Käytä Oppimispassia apunasi (löytyy sivun alareunasta)
  • Muista, olet oikeutettu osallistumaan seuran ryhmäliikuntatunneille ilmaiseksi.

Kuvaa klikkaamalla pääset lukemaan enemmän uudesta koulutuspolusta.

VOIMISTELULIITON KOULUTUKSET

Taso I

I-tason tasotodistus: Voimisteluohjaajan startti, vähintään 40 h muita koulutuksia, oppimista tukeva järjestelmä seurassa (vähintään I-tason oppimispassi) sekä yhden vuoden ohjaaja-/valmentajakokemus.

Taso II

II-tason tasotodistus: Voimisteluvalmentajien jatkokoulutus ja yhden vuoden ohjaaja-/valmentajakokemus. Voimisteluvalmentajien jatkokoulutukseen voi osallistua, kun suoritettuna on seuraavat I-tason opinnot: Voimisteluohjaajan startti, Lajitaidon peruskoulutus, Fyysisen valmennuksen peruskoulutus, Valmennuksen suunnittelun ja seurannan peruskoulutus, lajikohtaisesti suoritettava lisäpäivä ja oman lajin tuomarikoulutus. I-tason opinnot voivat korvautua muulla tavoin hankitulla osaamisella.

Taso III

III-tason tutkinto: Lajitutkinto ja min. 2 vuoden ohjaaja-/valmentajakokemus. Valmentajille suunnattuun lajitutkintoon voi hakea, kun suoritettuna on I- ja II-tason tasotodistukset tai muulla tavoin hankittu vastaava osaaminen.

Suomen Voimisteluliiton koulutusrekisteristä voit tarkistaa, mitkä koulutukset olet jo käynyt:

Koulutusrekisteri

Oppimispassi - arvioi omaa tekemistäsi

Kysy rohkeasti muilta valmentajilta ja ohjaajilta palautetta jotta voit kehittyä valmentajana! Taso I -valmentajan tulee olla suorittanut Oppimispassin.

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Puhtaasti paras on verkkokoulutus, jonka avulla urheilijat ja heidän tukihenkilönsä voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu antidopingsäännöstöihin.

Lajiliitot ja oppilaitokset

Lajiliitot ja oppilaitokset pystyvät käyttämään verkkokoulutusta itsenäisesti omissa urheilija- ja valmentajakoulutuksissaan. Se tukee ja täydentää jo olemassa olevia koulutusmalleja eikä ole tarkoitettu korvaamaan perinteisiä koulutustapoja. Verkkokoulutuksen avulla pystytään esimerkiksi varmistamaan kisoihin lähtevän joukkueen tietämys antidopingasioista tai sitä voidaan käyttää osana valmentajakoulutusta. Lajiliitto voi pyytää SUEKilta listan kaikista oman lajinsa koulutuksen suorittaneista urheilijoista tai valmentajista.

Urheilijat voivat esimerkiksi ottaa kuvan suoritetusta diplomista ja jakaa kuvan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #puhtaastiparas.

teksti: https://www.suek.fi/puhtaasti-paras-verkkokoulutus