Tuntikuvaukset

Syyskausi 27.8.-16.12.2018

KUNTOJUMPPA

Kaikenikäisille suunnattua peruskunto- ja kuntopiiriharjoittelua. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmallekin jumppaajalle, sillä pystyt itse vaikuttamaan tunnin tehokkuuteen ja sykkeeseen.

Tunnilla käydään läpi kaikki kehon päälihasryhmät vartalon omaa painoa. Tunti alkaa alkulämmittelystä (15-20min), joka sisältää monipuolisia, mutta yksinkertaisia askelsarjoja. Tämän jälkeen aloitetaan tehokas lihaskunto-osuus (30min), jossa liikkeet suunnataan kehon päälihasryhmille. Osa liikkeistä voi sisältää toiminnallisia harjoitteita, jotka aktivoivat myös syviä lihaksia. Nämä liikkeet haastavat tasapainoa ja kehittävät näin kehon motoriikkaa. Aivan lopuksi tehdään loppuverryttely sekä palauttavat venytykset treenatuille lihasryhmille (10min).

Vaativuustaso keskitaso

KUNTOJUMPPA eläkeläiset

Eläkeläisille suunnattua peruskunto- ja kuntopiiriharjoittelua. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmallekin jumppaajalle, sillä pystyt itse vaikuttamaan tunnin tehokkuuteen ja sykkeeseen.

Helppoa ja rauhallista perusliikuntaa askeltaen ja lihaskuntoa kohottaen. Voimaa vuosiin ja tasapainoa jokapäiväiseen elämään peruskuntoa ylläpitäen kohderyhmän tarpeet huomioiden. Tunti koostuu alkuverryttelystä 10min, lihaskunto-osuus 30min ja loppuvenyttelyt n. 10min.

KUNTOPIIRI

Tunnilla kehitetään koko kehon lihaksiston kuntoa, lähinnä oman kehon painolla. Harjoitteissa käytetään apuna kuitenkin vaihtelevasti erilaisia liikuntavälineitä, kuten kuminauhoja, hyppynaruja, kahvakuulia ja köysiä sekä renkaita. Tunti toteutetaan osittain kuntopiirinä, jonka lisäksi tunti sisältää itsenäistäkin tekemistä.

Kuntopiiriharjoituksissa siirrytään harjoitteesta toiseen ja 6 – 12 harjoitteen kierrosta toistetaan 2 – 6 kertaa. Toistomääriä, lisäpainoja, tempoa ja palautusta vaihdellaan, jotta treenien vaikutus vaihtelee ja pysyy monipuolisena.

Tunti kasvattaa kuntoa nopeasti, polttaa rasvaa tehokkaasti ja tekee hyvää verenkiertoelimistölle. Lihaskunto 1 -tunti sopii hyvin aloitteleville liikkujille, jotka haluavat kohottaa monipuolisesti lihaskuntoaan.

KEHONHUOLTO uutuustunti!

Tunnin tavoitteena on kehittää optimaalista toiminnallista ryhtiä vahvistamalla vartalon syviä tukilihaksia, opettamalla fysiologisesti oikeaoppisia liikeratoja ja syventämällä hengitystä. Opit kuuntelemaan omaa kehoasi ja erilaisten liikkuvuusharjoitteden kautta vahvistamaan ja virkistämään sitä.

Tunnilla tehdään lyhyitä hengitys-, kehontuntemus- ja rentoutumisharjoitteita. Näiden lisäksi tehdään keskivartalon syviä sekä pinnallisia lihaksia vahvistavia harjoitteita, jotka vahvistavat kehosi ryhtiä ja parannat tasapainoa ja kehon yleistä hallintaa.

Tunti alkaa kevyellä lämmittelyllä, jossa kehoa avataan rauhallisilla ja yksinkertaisilla liikkeillä. Varsinaisessa treeniosuudessa harjoitetaan keskivartaloa monipuolisesti erilaisia liikuntavälineitä käyttäen (jumppakeppejä, kuminauhoja, rullia ja palloja). Osa liikkeistä keskittyy syvien lihasten aktivointiin, kun toiset taas pinnallisten lihasten treeniin. Osa liikkeistä haastaa tasapainoa. Lopussa tehdään loppuvenyttelyt ja/tai loppurentoutus. Tunti on saanut vaikutteita pilateksesta ja joogasta.

Matalan kynnyksen tunti!

KAHVAKUULA ALKEET uutuustunti!

Tällä Kahvakuula (alkeet) -tunnilla pääset tutustumaan vaivattomasti kahvakuulalla treenaamiseen! Tunti on tarkoitettu aloittelijoille, eli sinulle jolle kahvakuula -harjoitukset ovat aivan uusi aluevaltaus. Tunneilla keskitytään lajiin tutustumiseen ja perusliikkeiden opetteluun. Harjoittelussa korostuvat oikean suoritustekniikan löytäminen, liikkuvuuden ja koordinaation sekä luonnollisesti voiman parantaminen. Tunti koostuu lämmittelystä, yksinkertaisista tekniikkaharjoitteista ja liikepattereista. Tunti ei sisällä askelkuvioita ja on silti yllättävänkin tehokas! Kahvakuulan painon pystyt määrittelemään itse, ohjaaja antaa mielellään tarvittaessa neuvoja ja vinkkejä. Ota oma kuula mukaan tai ilmoita ohjaajalle, että tarvitset lainakuulan (trvoimistelu@gmail.com). Tunnit pidetään kesäisin Kupittaan puistossa sään salliessa. Vaativuustaso helppo

KAHVAKUULA JATKO

Tämän Kahvakuula -tunnin vaativuustaso on keskitasoa, joten se sopii erinomaisesti jo aikaisemmin kahvakuulaa ja lihaskuntoharjoittelua harrastaneille. Olet myös erittäin tervetullut kokeilemaan, vaikka et olisi aikaisemmin käynytkään kahvakuula -tunneilla!

Kahvakuulatunnilla treenaat yhden lihaksen sijasta useaa lihasryhmää kerralla! Harjoittelussa korostuvat oikean suoritustekniikan löytäminen, liikkuvuuden ja koordinaation sekä luonnollisesti voiman parantaminen. Tunti koostuu lämmittelystä, tekniikkaharjoitteista ja liikepattereista. Tunnilla ei tehdä askelkuvioita ja on silti erittäin tehokas. Harjoittelu on toiminnallista ja vauhdikasta!

Ota oma kuula mukaan, tai lainaa kahvakuula kerholtamme (painot 1-4kg). Tunnit pidetään kesäisin Kupittaan puistossa sään salliessa.

Vaativuustaso keskitaso