Ohjeita valmentajille

Haluamme Turun Riennon Voimistelu ry:ssä varmistaa, että urheilu tuottaa kaikille iloisia positiivisia kokemuksia ja treenaaminen on turvallista. Tavoitteenamme laadukkaan valmentamisen lisäksi on pitää lapset, nuoret ja aikuiset turvassa kiusaamiselta, häirinnältä ja muulta epäasialliselta käytökseltä. Tässä valmentajat ovat avainasemassa!

Materiaalia voimisteluvalmentajille ja apuohjaajille

Alla olevat aineistot ovat tuottaneet Suomen Voimisteluliitto. Perehdy aineistoihin kasvattaaksesi omaa tietämystä ja osaamista valmentajana.

Joukkuevoimistelussa valmentajien tulisi pitää 1-3 vanhempainiltaa / vanhempainvarttia kauden aikana. Voit pitää tilaisuudet esimerkiksi treenien aluksi tai lopuksi; kysythän tarvittaessa sijaista pitämään treenejä sillä aikaa.

Kauden alussa aiheena voi olla mm. tulevat kilpailut, ylimääräiset treenileirit, joukkueen tavoitteet, välinehankinnat ja sitoutuminen terveelliseen treenaamiseen (liikunnan ja levon tasapaino). 

Kauden keskellä voit kertoa mm. terveellisistä välipaloista, sopia kuljetuksista kilpailuihin, kertoa loppukauden tapahtumista.

Kauden lopussa on hyvä kertoa mm. mahdollisista seuraavan kauden tavoitteista, omatoimisesta treenaamisesta, joulu- ja kevätnäytöksestä ja kesäkauden treeneistä.

Alla olevaan dokumenttiin on kerätty aineistoa, jota voit hyödyntää vanhempainilloissa ja vanhempainvarteissa.